Spar mange penge på afbudsrejser

Når man som familie skal rejse på ferie sammen, så vælger mange at købe en pakkerejse såsom en charterrejse, så man får alt med i prisen herunder selve transporten men også indkvarteringen. Rejsebureauet kan både sælge en løs flybillet, men da de også har gode ordninger med mængderabatter, så kan man med en pakkerejse spare penge ved at købe billetten sammen med hotelovernatningen på samme billet. Hvis man så også køber fuld forplejning til billetten, så kaldes dette for all inclusive, og selv om det er dyrere, så kan det ofte være den billigste totalpris, samt det er nemmere at budgettere med på ferien. Her kommer der råd og vejledning om fordelene ved afbudsrejser.

Fordele med afbudsrejser

De forskellige rejsebureauer har normalt en fane på deres hjemmeside, hvor man overskueligt kan se deres bedste tilbud på rejser, da afbudsrejser sælges med en høj rabat i forhold til normalprisen, da der ofte kun er få dage før afgang. Tilbudet er derfor godt, men man må som forbruger finde sig i at skulle rejse med relativt kort varsel til begrænsede valg af destinationer, da der kun averteres med de rejser, hvor folk enten har meldt afbud på grund af arbejde, sygdom eller dødsfald, eller i tilfælde af, at rejsebureauet ikke har kunnet sælge alle de ledige sæder på flyet.

Man kan ofte spare mellem 30-70 % på prisen, så der kan spares tusinde af kroner for en hel familie, men man bør være opmærksom på, at der kan være begrænsede antal pladser til denne tilbudspris. Det kan være en hurtig og smart idé at tjekke afbudsrejser og pakkerejser hos Momondo, da man her finder alle de forskellige rejsebureauers bedste tilbud med afbudsrejser. På deres hjemmeside kan man nemlig søge blandt alle rejsebureauerne gode tilbud på en nem og overskuelig måde ud fra søgekriterierne som datoer for rejsen, destination og antal passagerer.

Vigtig viden om afbudsrejser

Man kan finde afbudsrejser masser af steder såsom:

  • På Tekst-TV
  • På Momondo.dk
  • På de enkelte rejsebureauer og flyselskabers hjemmesider

Hvis man kan finde sig i et lidt mindre udvalg og en kort tid til afrejsedatoen, så kan man til gengæld købe billetterne til en brøkdel af prisen, da rejsebureauet på den måde alligevel får solgt ud af de sidste sæder. Antallet af pladser er stærkt begrænset, og de gode tilbud smutter rimeligt hurtigt, så man skal virkelig tjekke ofte og handle hurtigt, hvis man vil finde sin drømmerejse til en billig pris.

I en udsendelse på TV2 kan man i finansnyhederne læse mere om, hvordan man finder de bedste og billigste afbudsrejser. Heraf fremgår det blandt andet, at afbudsrejserne ofte er billigst i sommerferien, da udbuddet her er størst. Priserne svinger fra time til time med baggrund i udbud og efterspørgsel, der jo afgøres af mange faktorer såsom vejrudsigt, politik, sikkerhed med videre. Hvis man er villig til at tage imod et uspecificeret hotel, så kan prisen blive meget lav, men man risikerer at havne på et dårligt hotel, men det kan også ende med et 5 stjerners hotel.