Skiferie med Ibiza-stemning i Sölden

Det helt korrekte navn er ikke Solden men Sölden, og det drejer sig om et populært skisportssted i det vestligste Østrig, hvor man finder et særdeles velfungerende skiterræn. Solden er en del af Alperne, og netop her finder man flest bjerge over 3.000 meters højde, så her er ideelle ski forhold til dem, der elsker stejle skråninger. Den længste nedfart er på hele 11 km, og derudover findes der to fun parks til snow boardere i området, så der er altså masser af tilbud til skiturister, der både vil hygge sig i sneen samt nyde Østrigs velkendte afterski stemning.

 

Derfor er Sölden et godt sted at holde skiferie

Der findes flere gode grunde til at vælge Sölden, når man vil planlægge sin næste skitur, idet her er mange gode skiområder for begyndere, og her finder man også et moderne og velfungerende liftsystem. De mere erfarne skiløbere kan også finde udfordrende pister med pukler. Der er meget høj snesikkerhed i Sölden, da der findes to gletsjere i området. Mange elsker at lave freestyling med snowboards off-piste, og det kan man også gøre her, men Solden tilbyder også mere end 30 forskellige andre sportsgrene, så man kan nemt hygge sig med andre aktiviteter end ski-relaterede.

Hen på eftermiddagen kan man ofte blive lidt træt af de mange aktiviteter, og man vil så slappe af og nyde byens caféer, restauranter, pubber eller barer, men mange vælger endda at feste igennem på diskotekerne, og netop her i Sölden er festerne så berømte, at man kalder stedet for Alpernes Ibiza, idet man her finder mange snebarer, pubber og diskoteker med livlig stemning. Faktisk afholdes der flere live koncerter i Sölden, så der er altid gang i noget her. Man kan også besøge Freizeit Arena, der er et rekreationscentrum med svømmehal, sauna, fitness, tennisbane, bowling, biograf og restauranter. Man kan også skøjte, løbe langrend og kælke eller besøge de helbredende Thermalske Bade i Längenfeld, så der er mange gode årsager til at vælge skiferie i dette område.

 

Kør-selv-skiferie til Sölden

Man kan naturligvis tage et fly til en nærliggende lufthavn, men de fleste vælger at fylde bilen og køre selv hertil på skiferie, og man kombinerer det ofte med en kør-selv-skiferie, som man kan bestille online til Sölden hos Sunweb. Der følger både liftkort og indkvartering med i prisen, når man bestiller skiferien her, og dermed undgår man at køre forgæves hertil. Fordelen ved at køre hertil i egen bil er jo, man kan medbringe hele familien på skiferien, og man kan lave små afstikkere undervejs, så man kan få endnu flere oplevelser på turen, og man slipper for flybilletten samt at skulle tage bus eller taxi fra lufthavnen. Det er nemt at køre ned ad de tyske motorveje, især hvis man har GPS i bilen. Den nemmeste rute er gennem Hamborg, Hannover, Kassel, Würzburg, Ulm, Kempten, Reutte, Imst, hvorefter man kommer til Soelden. Storbyen Innsbruck ligger lige i nærheden, og man kunne naturligvis flyve hertil og tage bussen til skisportsstedet.