Fordele og ulemper ved rejseselskaber

Generelt kan man bestille sin rejse gennem et rejseselskab/rejsebureau eller direkte hos flyselskabet. Ved at købe rejsen gennem rejsebureauet eller rejseselskabet kan prisen være lidt højere end hos flyselskabet, men man kan også risikere at opnå en lavere pris, og det forekommer især når man har brug for fleksible tillæg til selve flyrejsen såsom valg af hotel, måltider, muligheder for åben returbillet med returdatoen mv.

Her kan et rejsebureau nemmere opnå fleksible valgmuligheder, da de i forvejen har booket mange billetter til hoteller med overnatninger til gæsterne, så de kender systemet i forvejen. En rejse hos et rejsebureau kaldes også normalt for en pakkerejse, da den jo består af flybillet men også med tillæg som overnatning, forplejning, leje af bil mv.

Hvilke fordele er der ved at benytte et rejsebureau?

Der er flere fordele ved at bestille sin rejse ved et rejsebureau, da de her kender til behovet for turisterne, der jo gerne vil have en problemfri ferie, hvor man ikke skal spekulere på at finde egnede hoteller, restauranter, transportmuligheder og få det hele til at spille sammen.

Man slipper for uventede overraskelser, når man køber en pakkerejse, og den kan eksempelvist fås som all inclusive, hvor man får alle måltiderne på rejsen med i prisen. Dette kan gøre rejsen nem og smertefri, da alt er klaret i forvejen, sådan man ikke behøves stå og forhandle om priser og vilkår med muligheden fro at blive snydt.

Det kan ofte være en god idé at købe en færdig pakkerejse, da man på den måde udnytter de rabatordninger, som rejseselskabet har forhandlet sig til i forvejen, og desuden er man også med en pakkerejse beskyttet af rejsegarantifonden med pakkerejseloven, der giver den højeste form for forbrugerbeskyttelse.

Hvilke fordele og ulemper er der ved pakkerejser?

Man vil ofte skulle betale lidt ekstra for en pakkerejse frem for en flybillet, men man får ofte rigtig meget for pengene. Man får mere frihed uden en pakkerejse, men ved at kun booke en flybillet har man ikke samme garanti og tryghed som ved pakkerejserne.

Ved mange pakkerejser får man desuden uden beregning en dansktalende guide med på turen, og man kan trække mange interessante oplysninger ud af guiden, der på den måde kan gøre ferien betydeligt bedre med gode oplevelser. Hvis man får behov for at skulle ændre sin hjemrejsedato, så vil dette også være væsentligt nemmere, når man har købt billetten gennem et rejsebureau.

Det er klart, at man ved at booke en flybillet alene kan opnå den billigst mulige pris på en rejse, men ved at købe en billet gennem et rejsebureau får man også værdifuld rådgivning, der kan give dig de bedst mulige oplevelser til den bedst mulige pris.

Skulle der opstå problemer eller uventede situationer under ferien, så er det rejsebureauets pligt at sørge for en brugbar løsning, uden det giver udgifter til jer, der har købt pakkerejsen.