Et indblik i Tyrkiet som feriedestination

Et rigt historisk land med nogle af de bedste retter, du nogensinde vil smage, landskab fra strande til bjerge og den store by Istanbul. Tyrkiet har rigtig meget af det, man vil forvente af en ’rigtig’ feriedestination, og her kan du få et større indblik i, hvad du egentlig kan vente dig af det mægtige land.

Det kan du opleve i Tyrkiet

 1. Kulinarisk udforskning
  Det bedste ved at prøve Tyrkiets lækre specialiteter – lige fra meze på en middelshavs havn til et ressirt med ingredienser, der er friske fra køkkenhaven. For de samfundsmæssige og familieorienterede tyrkere er det et tidskendt ritual at samle sammen og spise godt. Så nyd de ægæiske grøntsager i et roligt tempo med krydrede kebabs og retter fra Tyrkiets mange andre hjørner.
 2. Lyriske Landskaber
  Tyrkiets forskellige landskaber, fra store olivenlunde til østlige stepper, giver en lyrisk kontrast til de mange store ruiner. Landets mest magiske landskab findes i den asiatiske del, hvor smukke udsigter er tilvejebragt af den skarpe middelhavskyst, Cappadocias verdensberømte ’fairy chimney’ klippeformationer og bølgende dale samt de alpine græsgange i Kaçkar bjergene og gyldne strande. Tyrkiets landskab efterlader uden tvivl et varigt indtryk.
 3. Episk historie
  Fra den gamle havneby Efes til den skyhøje byzantinske kuppel Aya Sofya, har Tyrkiet mere end sin retfærdige andel af verdensberømte ruiner og monumenter. En række historiske figurer og imperier, herunder romerne, byzantinerne og osmannerne, har alle efterladt deres præg.
 4. Spændende aktiviteter
  Tyrkiet byder på aktiviteter, der passer til ethvert temperament, fra udendørs eventyr til kulturel berigelse. Vandig sjov omfatter dykning, windsurfing, rafting og kanoture i bjergklipper samt kajaksejlads over Kekovas sænkede ruiner og traditionelle krydstogter på Middelhavet og Ægæerhavet. Eller tag i luften med Ölüdeniz’ spændende paraglider eller en luftballontur over Cappadocia. For en frisk vinkel på det fantastiske tyrkiske sceneri, kan du vandre til højlandet eller gå en del af Lycian Way stien. I byen kan du opleve en kulinarisk aktivitet i form af en traditionel hamam eller trage på shopping i Istanbuls Grand Bazaar.

Her kan du booke rejsen til Tyrkiet

Spies har rig erfaring med rejser til Tyrkiet, og endda i flere forskellige byer og områder. Så uanset om det er første gang, du skal til Tyrkiet eller du er genganger af landet, så vil du med sikkerhed få en dejlig rejse dertil med Spies. De hjælper med at sammensætte din rejse i form af fly og hotel, og de kan desuden være behjælpelige med en masse gode råd, guides, planlægning af ture osv.