2 steder i Australien du SKAL opleve

Australien opfattes af mange som et land, der ligger langt væk fra alting, og som er alt for dyrt at tage til. Men, selvom det tager 24 timer at komme dertil, er det alle strabadserne værd, da Australien byder på enestående naturoplevelser.

Nok er det dyrt at rejse til Australien, men med 50.000 kroner for 2 personer inklusiv billeje, kommer du faktisk rigtig langt i Australien. Landet har længe været vant til backpackere og andre budgetrejsende, og derfor kan du sagtens finde gratis overnatningssteder – er du standhaftig med de gratis pladser, kan det hurtigt blive til mange penge sparet (som du kan bruge på fede oplevelser).

Så, hvad SKAL du så se, når du er i Australien?

1. Great Barrier Reef

Great Barrier Reef er den største levende organisme på jorden, og er dermed verdens største koralrev. Alene det i sig selv bør overtale dig til at prøve at snorkle eller måske at dykke. For det er en ganske unik oplevelse! Det strækker sig 2.000 kilometer op ad Queenslands kyst, og er faktisk så stort, at det kan ses fra rummet.

Hvis ikke du har prøvet at snorkle eller dykke før, findes der flere steder langs Great Barrier Reef, hvor du kan snorkle i laguner – som f.eks. Lady Musgrave Island. Her er der helt stille og klart vand, hvor du hele tiden kan se bunden. Og er du heldig, vil du se helt op til 5 skildpadder alene ved at snorkle!

2. Whitsunday Islands

I hjertet af Great Barrier Reef ligger det, der hedder Whitsunday Islands. Det består af 74 øer, som alle er ubeboede. Det mest ikoniske ved Whitsunday Islands er Whitehaven Beach, som flere gange er kåret til verdens bedste strand. Den er 7 kilometer lang, og består af hvid silica sand, som ikke bliver varmere end 23-25 grader.

I den nordlige ende af stranden finder du Hill Inlet. Her får tidevandet sandet til at skabe vilde kreationer, som giver en helt fantastisk farve til vandet. Mange påstår faktisk, at Hill Inlet og Whitehaven Beach er nogle af de smukkeste steder, de har set.

Du kan se udover stranden og de vilde kreationer fra Tongue Point, som tager cirka 15 minutters gågang gennem bushen (langs med en sti) at nå til.